четверг, 24 марта 2022 г.

    ГРУПА № 11. П'ятниця  25 березня 2022 року.

Урок за розкладом № 2

Предмет: Технологія штукатурних робіт

Тема уроку:  

"Способи кріплення гіпсокартонних  листів до поверхонь."


 кріплення гіпсокартону до стелі

При виконанні робіт необхідно дотримуватись технологічної посліджовності. Поверхня стелі повинна бути гладкою, рівною. Цього можна досягти за допомогою сучасного обробного матеріалу – гіпсокартону. Він впевнено займає лідируюче місце на ринку будматеріалів. Зручний у використанні. Застосовується для обробки стін, створення перегородок, штучних каменів.

Способи кріплення гіпсокартону до стелі

Вибір методу кріплення залежить від якості поверхні стелі, рівня професіоналізму майстра. Існує безліч способів монтажу гіпсокартонних листів:
  1. Каркасний монтаж.
  2. Кріплення на дерев'яних брусках.
  3. Кріплення до поверхні за допомогою клею, безпосередньо до основи.

Кожен з методів має свої переваги і недоліки. Все залежить від вашого бажання, цілі кінцевого результату.Гіпсокартон – це суха штукатурка. Випускається він листами великої площі, що набагато прискорює процес обробки поверхні. За вартістю доступний. Можна використовувати при вирішенні найнесподіваніших дизайнерських рішень.Монтаж гіпсокартонних листів до стелі не створить багато проблем, якщо правильно підготуватися до роботи. Потрібно запастися необхідними інструментами, матеріалами:

  • вимірювальні інструменти (рівень, рулетка);
  • кріпильні деталі (дюбелі, саморізи для дерев'яної, металевої поверхні, П-подібні підвіси, профілі з металу виду UD, CD);
  • допоміжні інструменти (ножиці для металу, шуруповерт, перфоратор, рубанок, ніж малярний);
  • шпаклівка.

Кріплення гіпсокартону каркасних способом

Найголовніше – правильно розпланувати роботу. Починати потрібно з визначення висоти стелі. Від цього залежить якість, надійність вашого споруди. Стандартна висота – 2.5 метра, але смаки у всіх різні.При визначенні висоти стелі використовуйте рівень. Виберіть будь-яку стіну в кімнаті. Поставте крапку в кутку, яка повинна знаходитися від стелі на відстані не менше 25 мм. Це буде висота профільного каркаса. Якщо плануєте вбудувати світильники, опустіть точку ще на 40 мм. Зробіть такі мітки на кожній стіні за допомогою рівня, строго дотримуючись відстань.Після розмітки, визначте дві протилежні стіни. Уздовж них кріпляться по дві напрямні металеві смуги (профіль виду UD) на відстані 40 см один від одного. На них буде лягати поздовжній профіль. В результаті виходить каркас з однакових квадратів.Для кріплення до бетонної поверхні застосовують дюбелі діаметром 6 мм, для цегельного підстави використовують спеціальні кріпильні деталі. Якщо профіль не має отворів, їх потрібно просвердлити. На стелі з цегли також заздалегідь просвердлюють отвори по діаметру дюбелів.Для того щоб гіпсокартон надійно утримувався на профілях каркаса, потрібно закріпити на стелі підвісні кріплення. Зробіть розмітку. Першу точку нанесіть на відстані від стіни не менше ніж на 40 см.Гіпсокартон до каркасу можна прикріплювати за допомогою саморізів. Їх довжина залежить від товщини листів. Якщо товщина гіпсокартонного листа 9 мм, то довжина самореза – 15 мм. Саморізи пригвинчують, використовуючи шуруповерт, розташовуючи їх один від одного через 13-15 см. Капелюшки утапливайте в листи, але не дуже глибоко, щоб вони не натягували папір. Саморізи не повинні розташовуватися близько до краю листа гіпсокартону. Відступати потрібно на 10 см від стіни.

Кріплення гіпсокартонних панелей на дерев'яний брус

Кріплення гіпсокартону до дерев'яної решітці, мало відрізняється від кріплення на металевий каркас. Перевага – за допомогою дерева можна приховати будь-які дефекти поверхні. Розмічають стелю так само, як при профільному кріпленні. Дерев'яна рейка не повинна бути тонше 80 мм. У дерев'яному каркасі направляючу смугу кріпити не потрібно.Кріпляться бруса за допомогою дюбелів, якщо поверхня не має вад. Якщо стеля має нерівності, використовують підвісні кріплення. Можна застосовувати цвяхи. Їх довжина повинна бути не більше 100 мм і не менше 80 мм.

Домашнє завдання : вивчити , виконати опорний конспект.Фотозвіт провиконану роботу чекаю в приват.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Група № 11. Четвер 20квітня 2023 року Урок за розкладом № 7. Предмет: Технологія штукатурних робіт Тема уроку:  "Класифікація та приз...