вторник, 18 апреля 2023 г.

 СЕРЕДА 19 КВІТНЯ  2023 РОКУ. ГРУПА № 11

УРОК ЗА РОЗКЛАДОМ №1

ПРЕДМЕТ : ТЕХНОЛОГІЯ ШТУКАТУРНИХ РОБІТ

:ТЕМА УРОКУ:№ 1 

"Види вентиляційних шахт.способи їх опорядження". 

 Тема № 2 " Матеріали для виготовлення вентиляційних коробів.Кріплення вентиляційних коробів."



Повітроводи, труби, вентканали, вентиляційні короба


Основне завдання - переміщення і розподіл повітряних мас в тому числі подача чистого повітря, викид відпрацьованого або забрудненого і тд.

Повітроводи для переважної більшості систем вентиляції, аспірації і кондиціонування є центральною, невід'ємною частиною.

Завдання по організації переміщення повітря бувають дуже різні і відповідно це відбивається у величезному асортименті вентиляційних каналів, спробуємо трохи розібратися і спробувати запропонувати необхідні варіанти на різні випадки.

Окремо хочеться відзначити важливість труби для витяжки в системах їх матеріал, форма, конфігурація і багато інших цікавих речей. Важливо пам'ятати що навіть найменша тонкість або деталь буде впливати на систему тим чи іншим чином.

Важливо звернути увагу що повітроводи працюють разом з системою розподілу повітря і охолоджуючим обладнанням і на стиках потрібно бути дуже уважним, як правило повітропровід підбирають під обладнання, а систему розподілу під повітроводи але буває що під все підлаштовують систему повітропроводів, все залежить від об'єкта.

У ТОВ «Вент-Заводи» представлений великий вибір вентканалов, де Ви зможете вибрати і купити повітропровід в Києві, Київській області та Україні, які буде відповідати всім вимогам. Труби для вентиляції в компанії «Вент-Заводи» - бездоганної якості за найкращою ціною в широкому асортименті!

Види вентиляційних коробів:

Вентіляціонние канали класифікуються за кількома основними параметрами:
- матеріалами;
- перетину;
- формі;
- наявністю або відсутністю теплоізоляції;
- за типом монтажу;
- про особливості виконання;
- по жорсткості;
- по температурному режиму роботи;
- по продуктивності і тиску;
- за ступенем агресивності середовища;
- за рівнем вологості;
- за ступенем вибухозахисту;
- інше...

За формою вентканали поділяють на два види: прямокутні і круглі.

Переваги круглих повітропроводів:
  • меншу вагу і розмір;
  • кращі аеродінаміческіе характеристики;
  • менше деталей і вузлів, що спрощує процес установки;
  • висока жорсткість не дозволяє круглому вентиляційного каналу прогинатися при його експлуатації;
  • вартість набагато менше.

Переваги прямокутних повітропроводів:

- простота і функціональність монтажу;
- величезна пропускна здатність за порівняно з круглими трубами для витяжки.
- дають можливість заощадити важливу площа будівлі, наприклад, при застосуванні прямокутних повітропроводів можна знизити висоту вентканалов що дозволить значно збільшити «важливу» висоту стель.

Використовувані матеріали

Згідно використовуваних матеріалів, вентканали можуть випускатися з наступних матеріалів:
• Оцинкованої стали;
• Чорного металу;
• Нержавіючої сталі;
• Пластика;
• Полимера;
• Текстилю.

 Воздуховоди з оцинкованої сталі є найбільш часто використовуваними в системах вентиляції. Такі вироби можуть застосовуватися практично скрізь, їм не страшна корозія і багато інших проблем, оскільки шар цинку створює додатковий захист.

Вентиляційна труба з чорного металу здатна витримати більш суворі умови, які пов'язані з абразивністю, підвищеними температурами, проте більш схильна до корозії. Їх широко застосовують з товщиною стінки 1,5-3 мм що рази більше ніж оцинковані повітроводи 0,55 - 1,5 мм.

Повітроводи з нержавіючої сталі - їх використовують в складних умовах де висока температура, вологість, агресивне середовище, підвищені вимоги до зовнішнього вигляду і ін.

Пластикові повітроводи - відрізняються міцністю, невеликою вагою, що не піддаються корозії, хороші експлуатаційні характеристика, низька ціна, а також легкість проведення монтажу або демонтажу. Як правило, їх встановлюють в побутових, комерційних приміщеннях, на виробництві та ін.

Ізольовані вентиляційні труби

Повітряні канали можуть випускатися як з теплоізоляцією, так і без.
Термоізольовані вентканали призначені для експлуатації в умовах помірно-холодного і холодного кліматичного поясу. Вони застосовуються для запобігання теплових втрат.
Шумоізольовані труби вентиляційні ефективно знижують рівень шумового тиску повітря в каналі.

Варіанти монтажа

За способом монтажу вентиляційні труби діляться на:
• Зовнішні, які прокладаються наприклад по фасадах будівель;
• Вбудовані - можуть монтуватися і потім заливатися в бетонні стіни, перекриття і тд;
• Внутрішні - монтуються всередині приміщень.

Особливості конструктивного виконання вентиляційних коробів

За конструкційним особливостям подібні елементи можна поділити на такі види:
• Прямошовні;
• Спирально-навивні.

Прямошовні повітроводи випускаються з металевого цільного оцинкованого листа товщиною від 0,55 до 1,2 мм і довжиною 1,25 м.
Спірально-навивні труби для вентиляції випускаються з оцинкованої стрічки, товщина від 0,5 до 1 мм, довжина - не має обмежень.

Монтаж вентиляційного короба

варіантів крепежа дуже багато, залежать від багатьох параметрів в тому числі від матеріалу воздуховода, характеристик повітряного потоку і тд. Фіксування деталей короба здійснюється перфострічкою, скобою, рейкою і тд,

Матеріал, який використовують для виготовлення короба

Для того, щоб зробити короба для вентиляційної витяжки найчастіше застосовують два основних види матеріалів: пластмаса і метал різних видів і конфігурацій.

Варто зазначити що в залежності від завдання яку повинна виконувати труба на витяжку підбирається той чи інший матеріал.

Жорсткість повітропроводів

Згідно рівню жорсткості канали поділяють на такі види:
• Жорсткі;
• Напівжорсткі;
• Гнучкі.

Жорсткі повітроводи, до них відносяться металеві, оцинковані, поліпропіленові та інші ... Головна їхня особливість - жорсткість і незмінність форми ... Жорсткі це самі часто використовувані на об'єктах вид вентканалов.

Гофровані (гнучкі) повітроводи для вентиляції надають можливість на момент прокладки міняти напрямок. В їх основі лежить арматура з міцного металевого прута, в той час як стінна поверхня виробляються з фольги ламінованої типу, поліуретану та ін.
Подібні вироби легкі в переміщенні, прокладці, але аеродинамічні характеристик істотно поступаються жорстким і напівтвердим. Рекомендуємо їх використовувати на невеликі відстані.

Напівтверді повітроводи - прокладають при спорудженні будівлі в бетонних стінах, перекриттях і тд.

Їх виготовляють з інженерного пластика, в якому є велика кількість технологічних плюсів: довговічні, міцні до ударів і навантаженні, стійкі до температур.


Не знаєте який вибрати вент канал під свої потреби? Тоді Вам слід звернутися в виробничо проектно-монтажну компанію «Вент-заводи». Наші висококваліфіковані фахівці допоможуть не тільки підібрати оптимальний варіант труби для вентиляції і кондиціонування, а й також виготовити і провести якісний монтаж.

Вимоги, що висуваються до вентиляційних каналів


1. Характеристика матеріалу;
2. Продуктивність;
3. Герметичність;
4. Звукоізоляція;
5. Теплоізоляція;
6. Огнеупорность;
7. Антикорозійний захист.

Монтаж вентиляційної труби

Правила виконання настановних робіт відрізняються в залежності від матеріалів вентиляційних каналів:

• Гофровані монтувати найлегше, комплектуючих, інструментів і навичок для монтажу потрібно менше ніж в інших випадках, як правило використовують в найпростіших системах.
• Пластикові. В даному випадку установка також є досить-таки простий. Вентканал можна розрізати ножівкою, після чого зібрати за короткий проміжок часу. Для істотного поліпшення ізоляції використовується клейовий герметик. Перехідники дають можливість під'єднати компоненти з круглим або прямокутним перетином вручну без додаткових пристосувань і труднощів;
• Металеві. Монтаж сталевих елементів є більш трудомістким і складним. Збираються подібні елементи внахлест. Для забезпечення герметичності приєднання проводиться обробка клейовим розчином.
Домашнє завдання: Вивчити та законспектувати. Фотовіт скинути в приват.Підготовка до контрольної роботи та здачі модуля, який відбудеться на наступному тижні. Повторити питання,що стуються модуля ШТ-(2-3).4. Дефекти штукатурки  причини їх винекнення та усунення. Слідкуйте за розкладом та оголошеннями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Група № 11. Четвер 20квітня 2023 року Урок за розкладом № 7. Предмет: Технологія штукатурних робіт Тема уроку:  "Класифікація та приз...