четверг, 4 ноября 2021 г.

 

  Група. №21. П'ятниця  05 листопада 2021 року

Урок за розкладом № 3.

Предмет : Технологія штукатурних робіт

Тема уроку: " Механізоване виконанн цементно-піщаних стяжок."


Стяжка підлоги - це шар між чистовим покриттям і основою. Служить для розподілу навантаження і захисту нижчих конструкцій: трубопроводів, звукоізоляції і т.п. Розрізняють стяжка механізована і ручний варіант робіт по стягуванню. Насправді будь-яка стяжка робиться вручну. Різниця в способі замісу розчину - вручну або механізовано. Механізований заміс проводиться або на заводі, або за допомогою невеликого агрегату за місцем. Перед тим як зробити вибір, варто детальніше розглянути плюси і мінуси механізованої стяжки.

 Якість механізованого замішування гарантовано виробником, якість замісу вручну потрібно контролювати.

Навіщо робити стяжку підлоги

Стяжка машинна львів

Влаштування стяжки застосовується з метою:

  • приховати / захистити тепло- і звукоізоляцію;
  • створити потрібний рівень підлоги;
  • створити ухил;
  • приховати трубопровідні системи;
  • вирівняти поверхню нижчих підлог;
  • розподілити рівномірно навантаження.

Фінішне покриття передбачає попереднє улаштування рівної, сухої, чистої основи. З цією метою роблять стяжку. Фізічні характеристики в'яжучих елементів розчинів забезпечують міцність покриття. Склад і товщина визначаються з урахуванням специфіки і навантаження при подальшій експлуатації приміщення.

Яка стяжка підлоги краще: механізована або ручна

Стяжка підлоги ручним способом

Ручна стяжка виконується традиційним способом. Її влаштування вимагає деяких фізичних витрат і, найголовніше, правильного виставлення маяків. Будівельні орієнтири дозволяють рівномірно розподіляти суміш. Старі залишки старої основи потрібно видалити.




 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Група № 11. Четвер 20квітня 2023 року Урок за розкладом № 7. Предмет: Технологія штукатурних робіт Тема уроку:  "Класифікація та приз...